Veszélyhelyzet után – “Orbán Viktornak kellene Magyarországtól bocsánatot kérni”

Kedden szavazott a magyar Parlament a veszélyhelyzet megszüntetéséről, az egészségügyi készenlét bevezetéséről, valamint az úgynevezett különleges gazdasági övezetek létrehozásáról. Stummer János szerint ez a két téma egymással összefügg. A Jobbik országgyűlési képviselője az Alfahír érdeklődésére felidézte, az utóbbi napokban már érződött a miniszterelnök, egyes kormánytagok, illetve a Fidesz-KDNP részéről egyfajta melldöngetés, amikor azt kérték, hogy az ellenzék kérjen bocsánatot a kormányzattól.

“Ez akkor lenne – esetleg – helyénvaló kérés, hogyha Orbán Viktor, és a kormánya nem visszaélt, hanem élt volna ezzel a hatalmával”

– hangsúlyozta Stummer János, hozzátéve: sajnos visszaélt a túlhatalmával a miniszterelnök, és ezt a néhány hetet nem arra használta fel, hogy Magyarország hatékonyan tudjon megküzdeni a koronavírus természeti és gazdasági ártalmaival, hanem arra, hogy a 2010-óta folytatott gazdasági túlterjeszkedését politikai túlterjeszkedésé alakítsa át, illetve politikai túlterjeszkedésként folytassa.

A politikus úgy látja, a gazdasági övezetekről szóló javaslat pont arról szól, hogy az önkormányzatoknak minél kisebb mozgásterük legyen, mert

minél kisebb egy önkormányzat pénzügyi manőverezőképessége, annál kiszolgáltatottabbá válik a település.

S ez a Jobbik szerint káros – fűzte hozzá.

“Úgy gondoljuk, nem nekünk és nem Magyarországnak, hanem Orbán Viktornak kellene Magyarországtól bocsánatot kérni azért, amit az utóbbi hónapokban tett”

– szögezte le Stummer János.

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A magyar sajtóban napokig nem számoltak be a csernobili atomkatasztrófáról

1986. április 26-án következett be az ukrajnai Csernobilban, a magyar fővárostól hozzávetőleg ezer kilométerre a világ (hivatalosan) legsúlyosabbnak tartott atomerőmű-szerencsétlensége. A baleset híre nagyon lassan terjedt: hazánkban a Magyar Rádió 28-ai, esti hírmagazinja számolt be róla elsőként, röviden. A tényleges veszélyről azonban még évekig nem esett szó.

Tovább olvasom »