📺 Videón: így zajlott a szegedi Dóm csúcsának a felújítása

Drónvideó jelent meg a szegedi Dóm felújítási folyamatát lezáró mozzanatokról. A videón látható, ahogy az alpinisták a torony csúcsdíszének, a keresztnek a csiszolását Szeged egyik legmagasabb pontján, lélegzetelállító magasságban végzik – számolt be róla a Szegeder.

Szeged harmadik legmagasabb építményén évek óta dolgoznak, de csak idén került sor a harangtornyok restaurálására. Az idei munkálatok során megtisztították és javították a magas struktúra kő- és téglafelületeit és egyéb díszítőelemeit, megújultak a nyílászárók, valamint az órák mutatói és üvegmozaikjai is.

A tornyok felújításához a PERI mérnökei az épület geometriáját 3D lézerszkenneres technológia segítségével milliméteres pontossággal mérték fel, az állványzatot pedig az így kapott 3D-s pontfelhő segítségével tervezték meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »