Visszaáll a megszokott ügyfélfogadás a városházán; eltörlik az idősávot a fürdőben

Június 2-tól, azaz jövőhét keddtől visszaáll a régi rendszerben megszokott ügyfélfogadási idő. Lassan minden kolléga visszaáll a home-officeról. Ennek megsegítésére a hivatali dolgozók kisiskolás gyerekeknek gyermekfelügyeletet szervez – közölte a hódmezővásárhelyi koronavírus tájékoztató oldal.

A vásárhelyi operatív stábértekezleten az alábbiak hangzottak el:

Rendőrség:

 • Jelenleg 56-an vannak hatósági karanténban Hódmezővásárhelyen, minden rendben zajlik, eljárás nem indult.

Kapcsolat-központ:

 • Babatápszereket és az élelmiszerbank segélycsomagjait osztottak.
 • A Kovács-Küry Szociális Otthonban jelenleg 169 ellátott van, A kórházból visszaküldött 10 betegből 3 idős elhunyt, 1 beteg visszakerült a kórházba.
 • A védőnők, akik többnyire a segítségnyújtásban vettek eddig részt, most kötelező védőoltások beadását is meg kell szervezzék.

Piac:

 • A piacon az időkorlát sokak számára okoz bosszúságot, azonban a kormányrendelet alapján biztosítani kell a 65 év felettiek számára idősávot. Eszerint a szombati piacon a 65 év fölöttiek 12-13 óra között vásárolhatnak, a többi piacnapon marad a 9-11 óra közötti idősáv számukra.
 • Saját hatáskörben a város úgy döntött, hogy eltörli a korábban meghozott 500 fős maximális limitet, viszont arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a javasolt 1,5 m-es távolságot mindenkitől.

Strand:

 • Holnaptól, azaz május 26-tól eltörlik a korosztályok idősávját a strand használatára vonatkozóan, viszont a többi szabályt, pl. a közlekedési területeken mindenki használjon maszkot.

Polgármesteri hivatal:

 • Június 2-tól, azaz jövőhét keddtől visszaáll a régi rendszerben megszokott ügyfélfogadási idő. Lassan minden kolléga visszaáll a home-officeról. Ennek megsegítésére a hivatali dolgozók kisiskolás gyerekeknek gyermekfelügyeletet szervez.

Játszóterek:

 • A fertőtlenítés folyamatos, a homokot is kicserélik mindenhol. Fejes Péter képviselő jelzésére átvizsgálják a balesetveszélyes elemeket, ezeket javítják vagy véglegesen eltávolítják majd.

Óvoda:

 • 420 óvodással állnak vissza az óvodák a hagyományos működési rendbe. Az előkészületeket elvégezték, mindenhol virucid hidegködös fertőtlenítést hajtottak végre.
 • A szülőket arra kérik, hogy figyeljenek a járványhelyzet miatt meghozott intézkedések betartására, ezek között ott van az óvoda területén a szülők számára kötelező maszkviselés, valamint arra is figyelniük kell, hogy 3 főnél több nem tartózkodhat egyidőben a gyermekek öltözőhelységében. A kihelyezett kézfertőtlenítők használata is kötelező az intézménybe való belépéskor.
 • A nyári szünetre is felkészültek az óvodák, egyegy óvoda max. két hétre lesz bezárva, és mindez felváltva történik majd az óvodák között, hogy az ügyeletet biztosítani tudják, ahogyan eddig is minden nyári szünetben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »