Zajvédő fal épül Makó központjában

4,8 millió forint + áfáért több méter hosszan egy falat épít a makói önkormányzat egy ház kerítése mellé a Hollósy Kornélia utcai parkolóban. Zajvédő fal lesz, akárcsak egy autópálya mellett.

Sajtómegkeresésekre a városházáról azt közölték, hogy több panaszt is kaptak, miszerint a fiatalok a kijárási korlátozásokat követően rendszeresen keresték, keresik fel a város köztereit, továbbá az érintett parkolót több száz jármű használja majd ha elkészül a fürdőbővítés. Tehát az önkormányzat a zajterhelés csökkentése miatt döntött úgy, hogy falat épít egy meglévő fal mellé.

„A most kialakításra kerülő zajvédő fal reményeink szerint biztosítja a környező ingatlanok zajterhelésének csökkentését, ezáltal a környéken élő lakosok kéréseinek és a fiatalok zavartalan szabadidő-eltöltésének is eleget tudunk tenni”

– írták a közleményben.

A zajvédő fal több mint 5 millió forintba kerül bruttóban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Hangszer adományokkal segítik a gyermekeket

A Zenedoktorok jótékony csapata nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek segít, fő eszközként a zene jótékony erejéből merítve. Kórházakban folyó tevékenységekhez a lakosság segítségét kérik, olyan megunt, de még jó állapotú hangszerek és zenei eszközök felajánlását várják, amelyekkel sikeresebb lehet a jótékonysági működés – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Szombattól visszajön a maszk

Szombattól ismét kötelező lesz a maszk viselése zárt térben. Az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.

Tovább olvasom »