Zajvédő fal épül Makó központjában

4,8 millió forint + áfáért több méter hosszan egy falat épít a makói önkormányzat egy ház kerítése mellé a Hollósy Kornélia utcai parkolóban. Zajvédő fal lesz, akárcsak egy autópálya mellett.

Sajtómegkeresésekre a városházáról azt közölték, hogy több panaszt is kaptak, miszerint a fiatalok a kijárási korlátozásokat követően rendszeresen keresték, keresik fel a város köztereit, továbbá az érintett parkolót több száz jármű használja majd ha elkészül a fürdőbővítés. Tehát az önkormányzat a zajterhelés csökkentése miatt döntött úgy, hogy falat épít egy meglévő fal mellé.

„A most kialakításra kerülő zajvédő fal reményeink szerint biztosítja a környező ingatlanok zajterhelésének csökkentését, ezáltal a környéken élő lakosok kéréseinek és a fiatalok zavartalan szabadidő-eltöltésének is eleget tudunk tenni”

– írták a közleményben.

A zajvédő fal több mint 5 millió forintba kerül bruttóban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »