Zavar a csanádpalotai közétkeztetésben

Úgy néz ki, hogy korántsem olyan egységes Csanádpalota városának vezetése, mint azt kifelé mutatják, bár már régebben gyanítottuk, hogy a „közös ellenség”, Debreczeni István folyamatos ócsárolása mellett mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, sőt azon sem lepődnénk meg, ha a jelenlegi képviselők közül többen is elindulnának 2024-ben a polgármesteri címért. Meg nem erősített információink szerint az eddig Pernekit támogató politikai csoportosulás is új embert szeretne majd indítani, állítólag már jelölt is van egy helyi civil szervezet vezetőjének személyében. Ha mindez igaz, akkor Perneki és csapata nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

A választásig egy év van hátra, a legutóbbi testületi ülésen is történtek furcsa dolgok. A 2023. június 7-i testületi ülés jegyzőkönyvében olvasható, hogy egymásnak estek a városatyák a nyári szünidei étkeztetéssel kapcsolatosan. Történt ugyanis, hogy a közétkeztetést végző vállalkozó – aki nem mellesleg az egyik képviselő édesanyja – mellett egy másik helyi vállalkozó ajánlatát is támogatta néhány képviselő.

Olyannyira heves vita alakult ki, hogy az egyik képviselő egy 2006-os, hatályos törvényt is figyelmen kívül szeretett volna hagyni. Hosszas vita alakult ki, melyben még az önkormányzat ügyvédje sem tudott segíteni. Egy ilyen hozzászólásra futotta, a havi több százezer forintért alkalmazott jogásztól, arra a kérdésre, hogy ki végezheti a tevékenységet:

Elképesztő zagyvaság, érthetetlen mondatok, de itt még nincs vége.

Olvasható a jegyzőkönyvben, hogy a két vállalkozó közel hasonló tartalmú ajánlatot adott be, azonban a jelenleg is közétkeztetést végző vállalkozó árban kedvezőbbet. Az egyik képviselő láthatóan az ú vállalkozót támogatná, míg a személyesen érintett képviselő (édesanyjáé a másik ajánlat) érthető módon, kardoskodik az ő ajánlatuk mellett. Engedélyezéseket, törvényeket és szabályozásokat emlegettek, de ahogy az iratból kitűnik, igazából a jelenlévők közül senki nem volt azon tudás birtokában, amely segítségével megszülethetett volna a döntés. Úgy határoztak, hogy egy héttel később, egy rendkívüli ülésen hozzák meg a döntést.

Mivel szokásosan késik a jegyzőkönyvek feltöltése, így nem tudjuk, hogyan tudták rendezni a sorokat, de végül mégis egy új szolgáltatót választottak, vagyis az eddig monopol helyzetben lévő vállalkozó, aki Perneki László egyik legnagyobb támogatója (volt) hoppon maradt. Információink szerint a gyerekek és szüleik nem bánták a váltást.

Érdekes lehet, hogy vajon ez egy egyszeri eset volt, vagy további változások várhatók, hiszen nemcsak nyári, hanem őszi, téli és tavaszi közétkeztetés is lesz? A közétkeztetést végző vállalkozó rendelkezik Csanádpalotán a megfelelő infrastruktúrával, hogy ellássa a bölcsődéseket, az óvodásokat és az iskolásokat, viszont ne felejtsük el, hogy megkezdődött Csanádpalotán a Művelődési Ház felújítása, amelynek keretében egy menzát is kialakítanak Perneki László elmondása szerint, vagyis nem feltétlenül lesz szükség az eddigi szolgáltatóra, ha egyszer kész lesz az önkormányzat saját helyisége erre a célra. Lehetnek új pályázók helyiek és vidékiek egyaránt. Lehet végre verseny is a közétkeztetésben, ami ugye a gyereknek, mint fogyasztóknak fog kedvezni, hiszen vagy alacsonyabb lesz az ár, vagy jobb a minőség?

Megjött a plusz forrás; pénzért adják a zöldségeket

Apropó, művelődési ház. Megérkezett a plusz forrás, amit ugye Perneki László saját eredményének tart, pedig az ok csak az, hogy nagyon furcsán venné ki magát, ha a beruházási miniszter saját választókörzetében vissza kellene fizetni egy meghiúsult beruházás uniós forrását.

Szintén érdekes fejlemény, hogy a promenad24.hu cikke szerint a közmunkaprogram keretében, a fóliasátorban megtermelt zöldségeket szociálisan alapon szétosztják, illetve a közfoglalkoztatottak is részesülnek belőle, sőt még a helyi közétkeztetésben használják fel, de még vásárolni is lehet belőle. Az igazság pusztán az, hogy CSAK árulják, méghozzá pénzért.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink