Zeitler Ádám Budapesten tartott előadást a Honismeret Napja alkalmából

Március 24-én előadást tartott Zeitler Ádám, makói történész Budapesten, a Honismeret Napja alkalmából. A Honismereti Szövetség rendezvényének fő témája a fiatalok megszólítása, bevonása volt.

Bél Mátyás polihisztor, a helytörténeti kutatások tudósának születésnapja piros betűs ünnep. Ehhez kapcsolódva tartják meg minden évben országszerte a Honismeret Napját. Idén a Duna Palotában rendezett konferencián hét előadás volt. Zeitler Ádám a Szirbik Miklós Egyesület tevékenységéhez kötődő projektekről beszélt: a MarosKult blogról, a MarosKult vlogról és a telefonos alkalmazásról, ami a Makó Anno Guide nevet viseli.

– Pozitív visszajelzések érkeztek, több helyre meghívtak előadni ennek köszönhetően. A Pécsi Tudományegyetem hallgatói egy tudományos munkában is felhasználják majd a Szirbik egyesület tevékenységét. Ezek alapján elmondható, hogy olyan tevékenységet folytatunk, amit érdemes a jövőben is folytatni – fogalmazott a makói történész.

Zeitler Ádám a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület és a Honismereti Szövetség ifjúsági albizottságának tagja. A megyéből csak ő volt ott. Elmondása szerint sok érdekes ötletet kapott, amit továbbított az egyesület elnöksége felé.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Téli üzemmódban a Magyar Közút

Minden év november 10. napjától téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ez az idei évben sincs másként. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 95 mérnökségén és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban mintegy 3700-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján – közölte a társaság a héten.

Tovább olvasom »