Zeitler Ádám lett a Szirbik Miklós Egyesület elnöke

A helytörténettel foglalkozó makói civil szervezet alelnökeivé Kómár Mátyást és Vizi Dávid Mátét választották.

Az egyesület közösségi oldalán arról számolt be: elnökségük Szirbik Miklós születésének 240. évfordulóján koszorúzással emlékezett meg városunk neves szülöttjéről. A református ótemetőben található sír az egyesület kezdeményezésére – a Makó-Belvárosi Református Egyházközséggel együttműködésben – 5 évvel ezelőtt újult meg.

A Szirbik Miklós Egyesület idén februárban a járványügyi előírások betartása mellett rendezett közgyűlésén új elnökséget választott, a változásokat már a bíróság is bejegyezte. Mint írják: hálával és köszönettel tartozunk Forgó Géza korábbi elnöknek és Halász Tamás korábbi alelnöknek. A közgyűlés az egyesület elnökének Zeitler Ádámot, alelnököknek Kómár Mátyást és Vizi Dávid Mátét választotta.

Az egyesület készül a járvány utáni időszakra, számos ismeretterjesztő és szakmai programot terveznek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink