? 0,2 százalékkal emelik az iparűzési adót Kiszomboron

Különösebb vita nélkül zajlott a soros testületi ülés tegnap Kiszomboron, Szirbik Imre polgármester szerint ennek az az oka, hogy az ülés előtt volt már egyeztetés a képviselőkkel az előterjesztésekről.

A helyi adóknál a polgármester ismertette, nem lesz új adó kivetve, viszont az iparűzési adót 1,8 százalékról 2 százalékra emelik. Gácsi Zoltán jegyző szerint a kisvállalkozásoknak nem lesz észrevehető ez a mértékű emelés és összesen 30 helyi vállalkozót érint. Ezt a testület egyhangúlag megszavazta.

A környezet állapotánál Endrész Erzsébet a kóbor kutyák problémájára hívta fel a figyelmet. A jegyző szerint ezt kistérségi társulással lehetne kezelni, az önkormányzat egyedileg nem tudja kezeli. Hozzátette, van nekik chip olvasójuk és élve befogójuk kisebb testű kutyákhoz, így próbálják befogadni az állatokat és Szirbik Imre szerint inkább elveszett, mint kóbor kutyák vannak a községben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »