📺 0,2 százalékkal emelik az iparűzési adót Kiszomboron

Különösebb vita nélkül zajlott a soros testületi ülés tegnap Kiszomboron, Szirbik Imre polgármester szerint ennek az az oka, hogy az ülés előtt volt már egyeztetés a képviselőkkel az előterjesztésekről.

A helyi adóknál a polgármester ismertette, nem lesz új adó kivetve, viszont az iparűzési adót 1,8 százalékról 2 százalékra emelik. Gácsi Zoltán jegyző szerint a kisvállalkozásoknak nem lesz észrevehető ez a mértékű emelés és összesen 30 helyi vállalkozót érint. Ezt a testület egyhangúlag megszavazta.

A környezet állapotánál Endrész Erzsébet a kóbor kutyák problémájára hívta fel a figyelmet. A jegyző szerint ezt kistérségi társulással lehetne kezelni, az önkormányzat egyedileg nem tudja kezeli. Hozzátette, van nekik chip olvasójuk és élve befogójuk kisebb testű kutyákhoz, így próbálják befogadni az állatokat és Szirbik Imre szerint inkább elveszett, mint kóbor kutyák vannak a községben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Elkészült a második informatikaterem rekonstrukciója is a Galambban

A földszinti rossz állapotban lévő géptermek új, méltó helyre kerültek. Az átalakításokkal az iskola földszintjét, – reményeik szerint szeptemberre, – teljes egészében a diákéletnek adhatják át, míg az első emeleten a közismereti, a második emeleten pedig a szakmai tárgyak oktatásához lettek adottak a feltételek – számolt be róla az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola.

Tovább »

📺 Gyanúsítottként hallgattak ki egy makói orvost

Közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat abban a büntetőeljárásban, ami az NVSZ feljelentése alapján indult a KR NNI-nél. Az összehangolt akció keretében újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink