1 évvel a járvány kirobbanása után tájékoztatót indít az Országos Roma Önkormányzat a cigányságnak

Ha minden jól alakul, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és Máltai Szeretetszolgálat elindítja az Oltasd be Magad! felvilágosító kampányt húsvét után, amelyben szórólapokon és videókon keresztül is tájékoztatják a roma embereket a koronavírus elleni védekezésről. Mindezt egy olyan propagandacikkből kell megtudnunk, amelyben azt taglalják, hogy Gyurcsány Ferencék miatt nem oltakoznak a mély szegénységben élő közösségek tagjai.

A kampányban az ezerkétszáz roma önkormányzat csatlakozását is várják, az üzenetek célba juttatásában pedig a Roma Sajtóközpont és a Dikh Tv segít majd.

,,Tablettel és laptoppal fogjuk végigjárni az érintetteket. A regisztrációhoz szükséges e-mail fiók létrehozásában is segíteni fogunk, az új postafiókokról pedig egy központi címre irányítjuk a leveleket. Amint megérkezik a behívó, tájékoztatni tudjuk az érintetteket, és a telefonos értesítésnél is így járunk el”

– mesélte a kormánypárti Magyar Nemzetnek Farkas László, Tiszabura polgármestere, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nemzetiségi Roma Önkormányzat elnöke.

Ugyanakkor jellemző, hogy

az Országos Roma Önkormányzat Facebook-oldalán idén egyetlen (!) poszt sem emlékeztet a koronavírus-járványra, így arra sem, hogy a romaközösségek is vegyék fel az oltást.

Ez eddig nem tűnt fel senkinek, igaz, mélyszegénységben tartott roma közösségek a Fidesz-KDNP számára csak négyévente fontosak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink