1 hónap múlva lehet meg a nyitás feltételéül szabott 2,5 millió beoltot

Az eddigi oltási tempó alapján április közepére lehet meg az a 2,5 milliós átoltottság, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli interjújában megsaccolt az újranyitáshoz – számolta ki az Index.

A portál az elmúlt hetek adatai alapján számolt: az elmúlt két hétben 528 ezer, múlt héten 184 ezer embert oltottak be, ez alapján a lassulni látszik az oltás üteme. Azonban még ha ez így is marad, ebben az ütemben is április közepére elérné az átoltottság a 2,5 millió főt.

Kiszámolták az elmúlt két hét átlagával – amely április 11-ét jelentene -, és az alacsonyabb, múlt heti átlaggal is, amely pedig április 17-re tenné a nyitás megkezdésének lehetőségét.

Orbán Viktor péntek reggeli beszélt arról, hogy az operatív törzs az újranyitási terven dolgozik, ám egész addig nem lehet ilyen irányú törekvésekről beszélni, amíg minden 60 év fölött lakos nincsen beoltva. Számításai szerint ez 2,5 millió főt jelent, amíg ezt nem érjük el, addig kicsi az esély az enyhítésekre, főleg, hogy sosem voltak még ilyen rosszak a járványügyi statisztikák, mint most.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nincs szülészet Makón

Hogy szünetel a fekvő szülészet-nőgyógyászati osztály Makón, az a nyilvánosság számára a 2020. március 25-i testületi ülésen derült ki. Mindezt a veszélyhelyzetre való tekinttel Dr. Kallai Árpád főigazgató rendelte el. Ez az állapot azóta sem változott.

Tovább olvasom »