10 millió forint hiányzik – ilyen az üzleti terve a megyei fejlesztési kft-nek

[ad 1]

Január 29-én Csongrádon tartott közgyűlést a Csongrád Megyei Önkormányzat. Egyik utolsó napirendi pontként a testület cége, a Csongrád Megye Fejlesztésért Nkft. üzleti terve került szóba, ám ezt nem fogadták el, hiszen egy óriási hibát találtak benne a képviselők.

A pályázatokkal kapcsolatban nyújt segítséget a Csongrád Megye Fejlesztésért Nkft., melynek ügyvezetője Weszely Tamás, a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nkft. korábbi vezetője.

A csongrádi ülésen kérdésként elhangzott: miért negatív eredménnyel számol az üzleti terv (-319.000 forint) és hogy van az, hogy a szövegben még 100 millió forint bevétel szerepel, a táblázatban pedig már csak 90 millió. Weszely Tamás szerint elírás lehet az oka,

majd megjegyezte, hogy a táblázat a rossz, majd helyesbített, a szöveg a helytelen.

Dr. Buzás Péter (MSZP) szerint ,,a megyei közgyűlésen nem az a stílus honol, mint Makón, ahol az ellenzéki képviselők sportból mondanak ellent,” hiszen ők eddig az összes előterjesztést megszavazták, de ezt nem nevezné üzleti tervnek. Szél István és Nógrádi Zoltán (mindkettő Fidesz) szerint is komolyabban kell venni egy üzleti tervet.

Ádók János, a közgyűlés alelnöke hozzátette: a bevételi oldal képlékeny, ezért a terv csupán egy prognózisnak tekinthető.

A grémium végül úgy döntött, hogy a következő ülésükön fogadják el a tervet, amennyiben helyes lesz.

A januári ülés jegyzőkönyvét itt olvashatja el.

(fotó: www.csongrad-megye.hu)

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink