10 millió forinttal támogatja a makói önkormányzat a menekültek megsegítését

Szerdán rendkívüli testületi ülésen döntöttek arról, hogy az önkormányzat csatlakozik a magyar kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramhoz és 10 millió forinttal támogatják.

A menekültek elhelyezésére akciótervet fogadtunk el, melynek részeként felmérjük azokat a város, illetve az állam tulajdonában lévő ingatlanokat, melyek alkalmasak lehetnek a menekültek elszállásolására, illetve biztosítjuk a szükséges felszereléseket, matracokat, takarókat, ágyneműket – tudatta a testületi döntést oldalán Farkas Éva Erzsébet.

Felhívást tettek közzé a szállásadók és magánszemélyek felé az elszállásolási lehetőségek felmérése céljából. Várják mindazok jelentkezését, akik szálláshelyet tudnak biztosítani a menekültek számára a http://mako.hu/szallashely_kapacitas_menekultek… oldalon, továbbá a következő elérhetőségeken: 20/277-7251 (Gergely Gábor csoportvezető, Városmarketing Iroda), turizmus@mako.hu.

Zeitler Ádám önkormányzati képviselő arról számolt be, az előterjesztést természetesen támogatta. Azt is közölte, az ENI segítségével a Zöldházban és a Flórián Vendégházban mintegy 50 ember számára alakítanak ki menedéket. ,,Nagyon fontos, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben minél több kárpátaljai magyarnak és ukrán menekültnek tudjunk segíteni.” – írta a képviselő.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

49 éve született Elek Ferenc Jászai Mari-díjas magyar színész, a Budapesti Katona József Színház tagja.

Tovább »

Madármegfigyelő túra lesz holnap Apátfalvánál

Júniusban, a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat keretében a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság valamennyi tájegységén szervezünk túrákat, előadásokat. A térségben Apátfalvánál lesz madármegfigyelő túra holnap reggel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Rendvédelmi napot rendeztek a Kálvin Téri Református Általános Iskolában

A diákok és pedagógusok kedden először történelmi utazást tehettek a „Petőfi 200” Emlékév alkalmából az 1848/49-es szabadságharc Szegedi 3. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület jóvoltából, majd a hódmezővásárhelyi Kinizsi Pál 30. páncélozott Gyalogdandár Helyőrség Támogató Parancsnokság Komendáns Szakaszdíszelgő csoportjának fegyveres alaki bemutatóját tekinthették meg.

Tovább olvasom »