10 millió forinttal támogatja a makói önkormányzat a menekültek megsegítését

Szerdán rendkívüli testületi ülésen döntöttek arról, hogy az önkormányzat csatlakozik a magyar kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramhoz és 10 millió forinttal támogatják.

A menekültek elhelyezésére akciótervet fogadtunk el, melynek részeként felmérjük azokat a város, illetve az állam tulajdonában lévő ingatlanokat, melyek alkalmasak lehetnek a menekültek elszállásolására, illetve biztosítjuk a szükséges felszereléseket, matracokat, takarókat, ágyneműket – tudatta a testületi döntést oldalán Farkas Éva Erzsébet.

Felhívást tettek közzé a szállásadók és magánszemélyek felé az elszállásolási lehetőségek felmérése céljából. Várják mindazok jelentkezését, akik szálláshelyet tudnak biztosítani a menekültek számára a http://mako.hu/szallashely_kapacitas_menekultek… oldalon, továbbá a következő elérhetőségeken: 20/277-7251 (Gergely Gábor csoportvezető, Városmarketing Iroda), turizmus@mako.hu.

Zeitler Ádám önkormányzati képviselő arról számolt be, az előterjesztést természetesen támogatta. Azt is közölte, az ENI segítségével a Zöldházban és a Flórián Vendégházban mintegy 50 ember számára alakítanak ki menedéket. ,,Nagyon fontos, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben minél több kárpátaljai magyarnak és ukrán menekültnek tudjunk segíteni.” – írta a képviselő.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A magyar sajtóban napokig nem számoltak be a csernobili atomkatasztrófáról

1986. április 26-án következett be az ukrajnai Csernobilban, a magyar fővárostól hozzávetőleg ezer kilométerre a világ (hivatalosan) legsúlyosabbnak tartott atomerőmű-szerencsétlensége. A baleset híre nagyon lassan terjedt: hazánkban a Magyar Rádió 28-ai, esti hírmagazinja számolt be róla elsőként, röviden. A tényleges veszélyről azonban még évekig nem esett szó.

Tovább olvasom »