10 millió forinttal támogatja a makói önkormányzat a menekültek megsegítését

Szerdán rendkívüli testületi ülésen döntöttek arról, hogy az önkormányzat csatlakozik a magyar kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramhoz és 10 millió forinttal támogatják.

A menekültek elhelyezésére akciótervet fogadtunk el, melynek részeként felmérjük azokat a város, illetve az állam tulajdonában lévő ingatlanokat, melyek alkalmasak lehetnek a menekültek elszállásolására, illetve biztosítjuk a szükséges felszereléseket, matracokat, takarókat, ágyneműket – tudatta a testületi döntést oldalán Farkas Éva Erzsébet.

Felhívást tettek közzé a szállásadók és magánszemélyek felé az elszállásolási lehetőségek felmérése céljából. Várják mindazok jelentkezését, akik szálláshelyet tudnak biztosítani a menekültek számára a http://mako.hu/szallashely_kapacitas_menekultek… oldalon, továbbá a következő elérhetőségeken: 20/277-7251 (Gergely Gábor csoportvezető, Városmarketing Iroda), turizmus@mako.hu.

Zeitler Ádám önkormányzati képviselő arról számolt be, az előterjesztést természetesen támogatta. Azt is közölte, az ENI segítségével a Zöldházban és a Flórián Vendégházban mintegy 50 ember számára alakítanak ki menedéket. ,,Nagyon fontos, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben minél több kárpátaljai magyarnak és ukrán menekültnek tudjunk segíteni.” – írta a képviselő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink