105 éves Maroslele legidősebb lakosa

Sánta Gizellát otthonában köszöntötte Drimba Tibor polgármester és Schulcz János alpolgármester – adta hírül kedden az önkormányzat.

Gizi néni a település legidősebb lakója. Élete nagy részében rengeteget dolgozott, családját és ismerőseit segítette mindenben. Ő volt a legkisebb gyermek a családjában, négy idősebb testvére volt. Két lánya, három unokája és négy dédunokája van. Az ünnepelt első munkahelye több mint 10 kilométerre volt otthonától, a megfelelően kialakított közlekedés híján gyalog járt dolgozni minden nap, majd utána haza. Az Újszegedi Kendergyárból ment nyugdíjba.

Ezt követően még 15 éven át dolgozott a Szegedi Élelmiszeripari Főiskola konyháján. Az ő nevéhez kötődik a Szőregi Nyugdíjas Klub megalapítása. Nagyon szereti a virágokat és egészen 95 éves koráig a családja szőregi kertészetében gyomlálta és bimbózta a szegfűket.

Jelenleg lánya, Lajtár Kornélné gondozza.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »