105 éves Maroslele legidősebb lakosa

Sánta Gizellát otthonában köszöntötte Drimba Tibor polgármester és Schulcz János alpolgármester – adta hírül kedden az önkormányzat.

Gizi néni a település legidősebb lakója. Élete nagy részében rengeteget dolgozott, családját és ismerőseit segítette mindenben. Ő volt a legkisebb gyermek a családjában, négy idősebb testvére volt. Két lánya, három unokája és négy dédunokája van. Az ünnepelt első munkahelye több mint 10 kilométerre volt otthonától, a megfelelően kialakított közlekedés híján gyalog járt dolgozni minden nap, majd utána haza. Az Újszegedi Kendergyárból ment nyugdíjba.

Ezt követően még 15 éven át dolgozott a Szegedi Élelmiszeripari Főiskola konyháján. Az ő nevéhez kötődik a Szőregi Nyugdíjas Klub megalapítása. Nagyon szereti a virágokat és egészen 95 éves koráig a családja szőregi kertészetében gyomlálta és bimbózta a szegfűket.

Jelenleg lánya, Lajtár Kornélné gondozza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »