Sok a kérdés a kiszombori iskola igazgatói pályázatáról

Nem az önkormányzathoz tartozik a fenntartása, de nem tudjuk mi az oka – fogalmazott Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen annak kapcsán, hogy a Tankerületi Központ 20 év után új igazgatót nevezett ki az iskola élére. Sok kiszombori felháborítónak tartja a döntést. Még hétvégén kerestük a fenntartót, de nem válaszoltak kérdéseinkre.

,,Megszeretném köszönni Vígh Erzsinek az áldozatos munkáját, amit az iskola élén tett a falunk közössége nagy megelégedésére. Sajnálatos számomra és mélységesen felháborít, hogy sem a ő, sem a tanárokat, de még a községünk vezetőit sem kérdezik meg, egy ilyen horderejű ügyben. Hanem a fejünk felett döntenek.” – írta Facebook oldalán pénteken Balázs Tibor független önkormányzati képviselő. Bejegyzése alatt sokan nemtetszésüknek adtak hangot.

A téma előkerült a ,,Kiszomboron élek” nevű csoportban is. Itt is egy hosszabb diskurzus kezdett kialakulni, de a bejegyzés váratlanul eltűnt.

A képviselők sem tudnak sokat az iskolaigazgatói pályázatokról

A mai testületi ülésen Balázs Tibor kérdésére Szirbik Imre elárulta, sok mindent ők sem tudnak, csak azt, hogy meg volt pályáztatva az intézményvezetői beosztás és kettő pályázat volt. Endrész Erzsébet (független) arról érdeklődött, bár nem az önkormányzat a fenntartó, de azért gesztusként kapott-e tájékoztatást a hivatal. Beszélt arról is, méltatlan, hogy másfél évvel a nyugdíjazása előtt váltották le Szabóné Vígh Erzsébetet. Dr. Gácsi Zoltán jegyző ismertette, az önkormányzatnak a közétkeztetéssel van kapcsolódási pontja az iskolával, emiatt volt a tankerületi vezető a hivatalban, akkor érintették, hogy új igazgatót kapott iskola.

Még szombaton kerestük a tankerületi központot, de választ azóta sem kaptunk az igazgatói pályázatokkal, kinevezéssel kapcsolatban. A honlapjukon 2021. november 24 óta nincs friss hír. Információink szerint Vajda Ágnes az új igazgató, aki eddig is az iskola pedagógusa volt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink