11 ezerrel csökkent az Arad megyei magyarok száma

A romániai Arad megyében 11 ezer fővel csökkent a magyarok száma: a megkérdezetettek közül 25 731-en vallották magukat magyar nemzetiségűnek, ami 6,98 százalékos arányt jelent.

A megyeszékhelyen, Aradon 10 071 magyar él, ami 7,99 százalékot jelent. Ugyanakkor néhány helység megmaradt többségében magyarnak – számolt be róla az Aradi Hírek. A népszámlálás magyar kampányának, a Népszámlálás.ro csapatának Arad megyei koordinátora, Bölöni György szerint az adatok tükrében arra kell összpontosítani, hogy a még meglévő magyar közösség a jelenlegi helyzetben mit tehet azért, hogy a jövő nemzedéke is megmaradjon magyarnak.

(Fotó: Nenea hartia)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Határ nyílik Kübekháza és Óbéba között

Jóváhagyta a román kormány a szerb–magyar–román hármas határnál található Kübekháza – Óbéba (Beba Veche) közúti határátkelő megnyitásáról szóló határozatot csütörtökön – közölte Mihai Constantin kormányszóvivő a héten.

Tovább olvasom »