11 gólt lőtt két korosztályunk Orosházán

[ad 1]

Az országos utánpótlás bajnokságban szereplő Maros-menti UFC U17-es és U19-es korosztályok számára a hétvégén elkezdődött a tavaszi szezon. A fiúk Orosházán vendégszerepeltek, ahonnan négy ponttal tértek haza.

12 gól és 3 pont

Orosházi MTK-ULE 1913 – Maros-menti UFC 3:9 (1:4)
U19 NB II. Dél-Kelet

Ahogyan az várható volt, a felnőtt csapat későbbi tavaszi elrajtolása miatt az ott szereplő játékosok is bevetésre kerültek Orosházán. Így az ,,igazi” U19 csapat léphetett pályára, akik ha folyamatosan együtt készülnének, akkor a tabella elején helyezkednének el.

Brakszatórisz András csapata Bartucz Máté találatával, – aki a felnőtteknél szokott jeleskedni, – a 13. percben vezetést szerzett. Majd a hosszú sérülés miatti kihagyásból visszatérő Sirokmán Zoltán idénybeli első találatával jelezte, lehet rá számítani. Vass András, aki a felnőttek között is sok találkozón fontos találatot szerzett, most a 24. percben talált be az ellenfél kapujába. A félidő vége felé a megyei első osztályú U19-ben is remek teljesítményre képes Maglóczki Zsolt találatával már majdnem kialakult az őszi végeredmény, még úgy is, hogy a szünet előtt szépíteni tudtak a hazaiak (1:4).

A második játékrészben is folytatták a fiúk a gólgyártást és nyolc perc alatt három gólt szereztek. Először Krajnyák Attila,  majd Marofka Máté és Bakos Tamás volt eredményes (1:7). Közben a hazaiaknak sikerült egy kicsit kozmetikázni az eredményen (2:7), ám a makói expressz nem állt meg. Bartucz Máté újabb találata és a kapuban Grosics Gyulához hasonlóan “Fekete Párducként” szenzációs védéseket bemutató Oravecz Bence most csatár erényeit megvillantva megszerezte csapat kilencedik találatát (2:9). A végére még maradt egy hazai találat, de ez mit sem változtatott a srácok fantasztikus sikerén.

Egy pont Orosházáról

Orosházi MTK-ULE 1913 – Maros-menti UFC 2:2 (1:2)
U17 NB II. Dél-Kelet

Hazai pályán az ősszel egy nehéz mérkőzésen két góllal jobbnak bizonyultak a makói fiatalok ellenfelüknél. A papírforma most is kecsegtetett egy idegenbeli sikerrel, de sajnos ez most nem sikerült.

Maga a találkozó sem indult számunkra jól, hiszen már az ötödik percben vezetést szereztek a hazaiak. A srácok nem adták fel, küzdöttek, aminek eredményeképpen Czebe Ádám egyenlített a 19. percben majd a 27. minutumban Benkő Botond már a vezetést is megszerezte csapatunknak. Így ha minimális előnnyel is, de előnnyel zárták az első játékrészt a mieink.

A második félidő elejére a hazaiak pörögtek fel jobban és az 57. percben egyenlítettek. Sajnos válaszolni és ezzel a vezetést átvenni még úgy sem sikerült, hogy az utolsó negyedórában emberelőnyben volt csapatunk.

Így a tavaszi mérkőzések sorát egy idegenben megszerzett egy ponttal kezdte Bány Tamás csapata, s ezzel egyelőre biztosan tartja negyedik helyezését.

(Hajdu Szilárd)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Hitel vagy családi segítség nélkül szinte esélytelen a lakásvásárlás a magyar fiataloknak

A fiataloknak csupán a 37 százaléka képes a lakásvásárlását készpénzből finanszírozni, de ők is feltételezhetően külső tőketámogatás segítségével, esetükben jellemzően a családi háttér jelenti a bankot, ezzel szemben az idősebb generációk 62,5 százaléka tudja készpénzben, hitel nélkül megoldani lakásvásárlását – közölte az Otthon Centrum az MTI-vel.

Tovább »

Makói sakkozó nyerte a kecskeméti versenyt

2021. október 2-án Kecskeméten az Országos Gyermek és Felnőtt Egyéni Rapid Sakkversenyen 4 fő makói játékos ült asztalhoz. A hét fordulós megmérettetésen 2 x 15 perces időbeosztású játszmák kerültek lebonyolításra.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Makói sakkozó nyerte a kecskeméti versenyt

2021. október 2-án Kecskeméten az Országos Gyermek és Felnőtt Egyéni Rapid Sakkversenyen 4 fő makói játékos ült asztalhoz. A hét fordulós megmérettetésen 2 x 15 perces időbeosztású játszmák kerültek lebonyolításra.

Tovább olvasom »