140 év után megszűnhet Makó vasúti összeköttetése

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület információi szerint tíz vasútvonalon megszűnik a vasúti közlekedés augusztus 1-től. Az egyik ilyen a 121 Mezőhegyes – Újszeged, ami az utolsó vonal, ami Makót érinti, ezzel teljesen elvágnák a vasúti személyszállítást a várostól.

Az egyesület böbbenetesnek tartja, hogy a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok által levezényelt vonalbezárási hullám után tizenöt évvel még mindig vasútvonalak bezárásában látja a jövőt az elődeihez hasonlóan csak megszorításokban gondolkozni képes kormány.

Pedig a mellékvonalak bezárásával aligha enyhíthetőek a MÁV-csoport problémái és akut járműhiánya: az említett vonalak bezárásával kevesebb, mint tíz jármű szabadul fel az egész országban. Az egyesület szerint a MÁV dízelüzemű vonalait érintő krízis megoldása egyszerű lenne: a pályaállapotok javítása bontott anyagból, és a járműállomány rendbe hozása karbantartással és használt járművek beszerzésével a fővonali projektekhez képest századannyi forrásból megvalósítható.

Zeitler Ádám makói önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, ezzel 140 év után megszűnhet Makó vasúti összeköttetése. Ugyanis a Makó-Hódmezővásárhely vasútvonalon a személyszállítás 2009. december 12. óta szünetel, így városunk 140 év után vasúti összeköttetés nélkül maradhat.

Jobbik-Konzervatívok: Vasútbezárásokkal folytatja a kormány a vidékrombolást

A vidékromboló kommunisták és a balliberális Gyurcsányék útjára lépett a jelenlegi hatalom azzal, hogy tíz vasútvonalon megszüntetik a vasúti közlekedést. Ezzel pedig nem előre, hanem hátra megy Magyarország – fogalmazott közleményében az ellenzéki párt.

A Jobbik-Konzervatívok szerint ahelyett, hogy felújítanák az elmúlt időszakokban bűnös módon lepusztulni hagyott vidéki mellékvonalakat, mondvacsinált, ócska kifogásokkal inkább hóhérbárd alá helyezik ezeket a szakaszokat. Holott mikor a korábbi baloldali kormányzat indított frontális támadást a hazai vasúti közlekedés ellen, még bőszen hangoztatták annak igazságát, amit a Jobbik-Konzervatívok azóta is rendületlenül vall:

„Az állam nem kegyet gyakorol vidéki polgáraival, amikor működteti a vasutat, hanem a kötelességét teljesíti.”

A Jobbik-Konzervatívok a leghatározottabban elítéli a magát a vidék barátjának hazudó kormányzat postabezárások menetrendjébe illő mostani vidékgyilkos lépéseit.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink