150 ezer forintot kapnak az újszülöttek családjai Makón

Gyermeknapon jelképesen adták át az önkormányzati támogatást a családoknak, ténylegesen a bankszámlákra holnap kerül.

A vasárnap délelőtti ünnepségre azok kaptak meghívást, akiknek gyermekük 2021. november 1. és 2022. április 30. között született. Műsort a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusa adott, valamint Farkas Éva Erzsébet is gitárt ragadott. A kis kártyát és a lufit a polgármester, Székely Ildikó, Kovács Sándor és Gáspár Sándor önkormányzati képviselők adták át.

A makói önkormányzat 2003-ban döntött arról, hogy támogat minden újszülöttet és családját. Kezdetben 10 ezer forintot adtak, majd 40 ezer és 45 ezer forintra emelték. A fideszes városvezetés 2015-ben 100 ezer forintra növelte a támogás összegét, a 2019. október 14. után születettek pedig már 150 ezer forintot kaptak.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink