Sok kisebb benzinkút ki sem nyit hétfő reggel, nincs idejük átállni

A kútoszlop kijelzőjén nem a hatósági árat, hanem a piaci árat fogják majd feltüntetni. A kasszánál a magyaroknak levonják a különbözetet, a külföldieknek nem. A Blikk vasárnap azt írta, hogy a nagyobb üzemanyag kereskedő társaságok vezetői is vakargatják a fejüket, hogyan fogják megoldani a kettős árazást, ami az automata kutaknál okozza a legnagyobb problémát.

A Shell már szombaton elismerte: egyes töltőállomásaikon előfordulhat átmeneti készlethiány. A Blikk azonban most azt írta, hogy ellátási problémákra hivatkozva a társaság több magyarországi benzinkútját bezárta,

a nyitva levő kutakon pedig egyszerűen nem szolgálnak ki külföldi rendszámú autókat.

A német és osztrák autóklubok szerint a diszkrimináció miatt akár perek százaira számíthatnak a magyarországi üzemanyagtöltő állomások üzemeltetői.

A lapnak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke azt mondta: ,,nem biztos, hogy minden kisebb benzinkút végre tudta hajtani határidőre az átállítás feltételeit”, szerinte ez a MOL-nál is 7 órába került.

,,23 óra 58 perckor jelent meg a rendelet, ami 0 órától lépett érvénybe, vagyis 2 perc állt volna a rendelkezésre, hogy a nyitva tartó, 24 órás kutak kezelői, üzemeltetői végrehajtsák az utasításokat”

– mondta Egri Gábor, aki úgy tudja, több kisebb vállalkozásnak a háromnapos türelmi idő sem lesz elég az átállásra, így

a hatósági ár miatt amúgy is kisebb nyereséggel üzemelő kutak a bírságok elkerülése miatt inkább ki sem nyitnak hétfőn.

Mint az ismert, a csütörtöki kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy a kormány véget vett a hatósági üzemanyagár bevezetése után elburjánzó benzinturizmusnak, péntektől csak a magyar rendszámú autóknak lesz lehetősége arra, hogy Magyarországon tankoljanak kedvezményes áron. A rendelet szerint az üzemanyag hatósági áras egységárát az üzemanyagtöltő állomás területén vagy más arra alkalmas helyen (oszlopon vagy táblán) fel kell tüntetni, olyan magasságban és méretben, hogy az a közlekedési útvonalról jól olvasható legyen. A kútoszlop kijelzőjén viszont nem a hatósági árat, hanem a piaci árat kell mutatni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »