152 gyorshajtó 24 órán belül Csongrád-Csanád megyében

Véget ért az úgynevezett „Speedmarathon” akció. A 24 órás közlekedésbiztonsági ellenőrzés ideje alatt a lakosság javaslatainak figyelembe vételével összesen 84 helyszínen volt sebességmérés Csongrád-Csanád megyében – közölte a megyei rendőrkapitányság.

A rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 24 órás sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – szervezett. ️ Az akció célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása volt. Az előző évekhez hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta, így Csongrád-Csanád megyében összesen 84 helyszínen volt sebességmérés, ami valamennyi rendőrkapitányságot és főutat érintett.

A rendőrök 2022. március 24-én 6 órától 2022. március 25-én 6 óráig, 17874 járművet ellenőriztek a megyében, és 152 alkalommal jelzett a mérő eszköz sebességtúllépést. A járművezetőkkel szemben 38 esetben a helyszínen intézkedtek az egyenruhások,114 sofőr pedig a következő napokban, hetekben számíthat a hivatalos határozat megérkezésére.

A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink