Országos második lett a JAG csapata

A Honismereti Szövetség kárpát-medencei történelmi vetélkedőjének döntőjében iskolánk csapata a 2. helyezést érte el – adta hírül a Makói József Attila Gimnázium.

Az OKPV a Kárpát-medence legvagányabb történelmi témájú, középiskolásoknak szóló versenye. A három főből álló csapatokkal egy történelmi döntéshozó személy szerepébe helyezkedve oldhatunk meg olyan sorsfordító problémákat, amelyeken királyok és hadvezérek rendre elvéreztek – olvasható a verseny oldalán. Az Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny célja a diákok körében az esetoldás módszertanának átadása, a kritikus gondolkodás és a csapatban dolgozás készségének fejlesztése.

A versenyre összesen 65 csapat nevezett, és az első két (online) fordulóban legjobban teljesítő 12 csapat jutott a szóbeli döntőbe, melyet a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében rendeztek március 23-án. A verseny témája a millenniumi ünnepségek voltak.

A csapat tagjai: Szűcs Lili (12.C), Szuda György (12.C) és Igaz Dániel (12.B). Felkészítőtanár: Varga Bálint.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »