18 éve áll üresen az egykori idegosztály épülete Makón

A Lonovics sugárúti üres épületről a Városi Gorillák – Elhagyatott helyek Magyarországon nevű oldal tett közzé fotókat a héten.

Több mint száz évvel ezelőtt eklektikus stílusban épült az egykori idegosztály épülete, mely működött árva-, majd szeretetházként, fegyverraktárként, majd csendőriskola laktanyaként, 1940-től pedig az egészségügyé lett. Napjainkban kihasználatlan, több helyek omlik a vakolat, gyakran szemét van bedobálva az udvarára. Az épület alaprajza ,,E” alakú, utalva névadójára,  Erzsébet királynéra.

Zeitler Ádám, makói önkormányzati képviselő már többször felhívta a figyelmet az épület állapotára. Szerinte pályázati források bevonásával átalakítható lenne idősek otthonává, vagy nyugdíjas lakóparkká.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Egy válasz

  1. Az épület korábbi sorsának említésekor kimaradt, hogy néhány évig tüdőkórházként működött. Erre nagyon is alkalmas volt szép nagy parkjával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink