19 éve nem volt olyan kevés bűncselekmény Bécsben, mint tavaly

Az elmúlt 19 év során tavaly volt a legalacsonyabb a bűnözés szintje az osztrák fővárosban – közölte az APA osztrák hírügynökség. 

A tavalyi év eredményei az intézkedések „egy egészséges keverékének” köszönhetőek – mondta el Josef Kerbl, a bécsi bűnügyi hivatal vezetője a hírügynökségnek. Kerbl szerint amellett, hogy intenzívebbé tették a járőrözést, a megelőző intézkedéseket is fokozták az osztrák fővárosban. A 2017-es adatokhoz képest 2018-ban 11 százalékos csökkenés volt tapasztalható a bejelentett esetek számában: 190 ezerről 169 ezerre esett vissza.

Javult az esetek felderítésének aránya is, a 2017-es 42,4 százalékos értékről 43,6 százalékra emelkedett, ez a legjobb érték 2000 óta.

Nőtt viszont a bűncselekménnyel gyanúsított emberek száma, közel 80 ezerről (2017) 82 ezerre nőtt a 2018-ban. A bűncselekménnyel gyanúsítottak 51 százalékát külföldi állampolgárok tették ki tavaly, ez némi csökkenést jelent a 2017-es 51,7 százalékos értékhez képest.

2017-hez képest tavaly csökkent egyebek mellett a vagyon elleni bűncselekmények (például a tolvajlás és a betörés) száma is. A bécsi bűnügyi hivatal vezetője szerint a visszaesés részben a megelőző intézkedéseknek tudható be.

Ezzel szemben 2017-hez képest nőtt a gazdasági bűncselekmények száma, ideértve például a csalással kapcsolatos eseteket és internetes csalást is.

Az erőszakos bűncselekmények száma is kevesebb volt tavaly, mint 2017-ben. A szexuális zaklatás és nemi erőszak miatti feljelentések száma viszont nőtt a vizsgált időszakban.

(MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink