Csongrádi pedagógusok ismerkedtek a ,,makói” szorobánnal

Az Első Szorobán Alapítvány oldalunkon is közzétett “Próbáljuk ki a szorobánt” című pályázata lezajlott. Az alapítvány döntése szerint a csongrádi Piroskavárosi Általános Iskola lett a befutó. Így a pályázat értelmében odautaztak egy szorobános továbbképzést megtartani a makói pedagógusok.

Vajda József, az alapítvány vezetője arról tájékoztatta oldalunkat, hogy az előadás költségeit a múlt évi 1 %-os felajánlásokból fedezték. Már többször hírül adtuk, bemutató tanítást vállalnak a makóiak. Most gyerekek nem voltak jelen a bemutatón, csak a pedagógusok számára tervezték a továbbképző előadást. Láthatták, hogyan kell szemléltetni és hogyan kell a szorobán használatának alapjait lerakni.

A csongrádi pedagógusok végig számolták a két órát és jegyzetelték Vajdáné Bárdi Magdolna előadását. Az igazgatónő is részt vett a bemutatón, utána közölte, hogy ragaszkodik hozzá, hogy az iskolában bevezetésre kerüljön a szorobán használata. Már néhány pedagógusa az internetes tanfolyamot el is végezte, az előadás után pedig a keményebb tanfolyamot is vállalni fogják.

A makói Első Szorobán Alapítvány több mint negyedszázada ápolja a japán kultúra és hagyomány ezen részét. Reménykednek benne, hogy a jövőben is lesz némi támogatottsága az alapítványnak és tovább folytathatják a pályáztatást és vihetik sok településre Makó hírét és a japán tradíciót.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink