20 millió forintot ad a város Makó FC-nek

Ahogy 2021-ben, úgy 2022-ben is 20 millió forinttal támogatja az önkormányzat a csapatot.

A mai testületi ülés anyagából kiderült, a támogatást nem kell visszafizetni, ennek fedezete pedig a város alapítványok, társadalmi és egyéb szervek idei támogatásának előirányzatában található.

A csapat ügyvezetője, Csernus Imre kérelmében azt írta: újoncként a bentmaradás volt a céljuk az NB3-ban, ehhez képest már őszre biztossá vált, hogy ez teljesülni fog. A következő szezonban szeretnék, ha érmet tudnának szerezni. A második számú csapat a megyei első osztályba jutott, itt csak makói és térségbeli játékosok szerepelnek. Az utánpótlás csapatok száma ősztől ismét nőni fog két korosztállyal (U12, U15), több csapat pedig a megyei bajnokság helyett a regionálisban indul majd (U11, U9). Emellett beindult az óvodai programjuk is.

Ahhoz, hogy ezt a munkát fent tudják tartani és elérjék céljaikat, 20 millió forint támogatást kértek az önkormányzattól, amit meg is kaptak a mai testületi döntésnek köszönhetően.

Az utolsó forduló előtt már csak az a kérdés, hogy a Makó FC a negyedik, vagy az ötödik helyen végez az NB3 közép csoportjában.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Bankot vált a makói önkormányzat, Csányi Sándorékhoz mennek

Augusztus elsejétől bankot vált az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények. Költségcsökkentéssel indokolták, valamint, hogy van Makón bankfiókjuk.a polgármesteri hivatal, az Egyesített Népjóléti Intézmény, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum, valamint a Makói Óvoda a Raiffeisennél vezeti a számláját.

Tovább olvasom »