? 2013 óta nem lehet igazi, balatoni halat kapni a Balaton vendéglátóegységeiben

Steinmetz Ádám, jobbikos politikus még júniusban vetette fel a parlamentben, hogy balatoni hal helyett importált argentin hekket, vagy éppen kazah süllőt majszolgathatunk a magyar tengernél. Az agrárminiszter válasza csak most érkezett meg, de szokásos arrogáns, fideszes, pökhendi reakció jött.

Mikor változtat végre a kormány azon a tarthatatlan állapoton, hogy a Balatonnál nem lehet balatoni halat enni nyáron? –

érdeklődött a jobbikos Steinmetz Ádám írásban az agrárminisztertől. A képviselő emlékeztett:

,,Balaton-parti éttermekben, halsütödékben ugyanis 2013 decembere, a balatoni halászat betiltása óta nem lehet balatoni halat kapni. Azóta kell beérnünk a fagyasztva importált argentin hekkel, a kazah, román süllővel, és a halastavi – kukoricán, tritikálén hizlalt – ponttyal.”

Senkinek sem kell lemondania a balatoni halról, ha ahhoz ragaszkodik,…a horgászati lehetőség minden hazai polgár és külföldi vendég számára adott, és a rekreációs tevékenység keretében kifogott zsákmány gasztronómiai felhasználásának semmilyen akadálya sincs.”

– vélekedett Dr. Nagy István.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink