22 ittas sofőrt fogtak Csongrád-Csanád megyében

A rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva közlekedésrendészeti ellenőrzést szervezett országszerte.

A cél az ittas és bódult járművezetés megelőzése, illetve az így közlekedő sofőrök kiszűrése volt. A megye területén 2022. április 14-e és április 20-a, többek között az ünnepi hosszúhétvége alatt is, több mint 6000 gépjárművezetőt ellenőriztek, akik közül 22 főnél került megállapításra az ittasság – közölte a Csongrád-Csanád megyei rendőrség.

Felhívják rá a figyelmet: kísérletek is alátámasztják, hogy az alkohol milyen szinten befolyásolja a döntéshozó és koordinációs képességet, tehát az ittasan, bódultan vezető személyek sokkal nehezebben képesek megítélni az út mellett elhaladó tárgyak relatív távolságát, reakció idejük jelentősen csökken, ami jelentősen növeli a baleset kockázatát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább olvasom »