400 ezer adag AstraZenecát adunk el a Vietnámi Szocialista Köztársaságnak

A legfrissebb, kedd éjszaka megjelent Magyar Közlöny egyik határozatában Orbán Viktor arra adott utasítást, hogy a magyar állam tulajdonában álló, 400 000 adag AstraZeneca COVID–19 Vaxzevria vakcina adjon el a Vietnámi Szocialista Köztársaság, és arra szólította fel Kásler Miklós humánminisztert, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést az üzlet megkötésére. 

Az sajnos nem derül ki, hogy mennyiért ad tovább a kormány a vakcinákon, így azt sem tudhatjuk, hogy ez mekkora üzlet. 

Érdekes egyébként, hogy Orbán Viktor pont hétfőn, a parlamenti nyitófelszólalásában hangoztatta, jelenleg 7 986 132 vakcina áll hazánk rendelkezésére, év végéig pedig további 8 900 000 vakcina fog érkezni, ezzel december végéig több mint 17 millió oltás adható be. Ennek ellenére Orbán ezt követően azt közölte, hogy a kormány javasolja a vészhelyzet és a rendkívüli jogrend év végéig történő meghosszabbítását. Mint indokolja, segíti a járvány elleni védekezést, szükség van rá továbbra is.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

📺 Az OTP bankautomatát telepít Kiszomborra

Az OTP már biztos jön, a szerződést aláírtuk, a helyszínbejárás megtörtént – árulta el Szirbik Imre polgármester a keddi testületi ülésen. Kiszomboron ősszel zárt be a Takarékbank és az ATM-et sem üzemeltette tovább.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink