48 baba kapott fát a Szép utcán

Az új városvezetés folytatja a régi hagyományát, mely szerint Makó legfiatalabbjai fát kapnak. Szerda délelőtt a Szép és a Kelemen László utcai játszótereken köszöntötték a kicsiket.

84082066 98994021

A millennium tiszteletére 2000-ben indult az a szokás, hogy városunk újszülöttjei fát kapnak. 2003-ig egy évben kétszer, 2012-ig pedig évente egyszer rendeztek hasonló ünnepségeket. Az elmúlt években elmaradt, ezeket most pótolják. Tegnap a Petőfi parkban, a Vásárhelyi-Baross utca sarkán és a Tulipán utcai óvoda előtt kaptak emléklapot, locsolót és ,,saját” fát a babák Farkas Éva Erzsébet polgármestertől és az adott körzet képviselőjétől. Ma délelőtt Marosvári Attilával és Gáspár Sándorral ajándékozták meg a piciket. – Reméljük, hogy ez felkészíti őket a természet szeretetére és gondozására és talán érzelmileg ide köti őket a városhoz – mondta Gáspár a Szép utcai játszótéren.

Bíró Sándor és Rácz Enikő Larissza nevű gyermekükkel jöttek el az átadóra. Mint elmesélték, már a kicsi születése után mondták nekik, hogy lesz ilyen. A védőnő láblenyomatot is vett, melyet bele szerkesztettek az emléklapba, melyben egyébként található egy térkép is a fa pontos helyével. – Jó dolog, hogy így összeverbuválják a babákat; ez egy folyamat, hiszen ahogy ők cseperednek, úgy nőnek a fák is – mondta a család feje, aki szerint biztos, hogy visszajárnak majd, már csak ezért is mert játszótéren van. Végül hozzátette, hogy helyes dolog, hogy a nagy változások közepette ezt nem törölték el Makón.

Az átadó holnap folytatódik a Fűrész utcai focipályán (9 óra) és a Kölcsey-Szent Gellért utca sarkán (11 óra).

Ha valaki azt észleli, hogy a fa nem hajtott ki, elpusztult az jelezze a képviselő vagy az önkormányzat felé és azonnal pótolják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink