5 millió forintból újítaná fel Aradi utcai raktárát a múzeum

A József Attila Városi Könyvtár és Múzeum pályázatot adott be járásszékhelyi múzeumok támogatására. Az önerő nélküli pályázat segítségével kicserélnék a nyílászárókat az Aradi utca 79. szám alatti raktárépületen.

Az intézmény néprajzi gyűjteménye a megye egyik legnagyobb anyaga: a törzsanyag 18.000 darabos, Börcsök Attila különgyűjteménye pedig 10.000 műtárgyat tartalmaz. Az Aradi utcán, az egykori Tamás-malomban a mezőgazdasági-, a bútor- és kerámiagyűjteményt lett felhalmozva, melynek rendezése folyamatos.

Az épület helyi védelem alatt áll, ezért a nyílászáró-cserék a homlokzat megbontása nélkül történnének: a beépítendő részek az eredeti ablakokon belül, az 50 centiméteres fal belső vonalában helyezkedének el. Ezáltal pormentessé válna a raktár és elvégezhető lenne a műtárgyvédelmi kártevő mentesítés, fertőtlenítés. A nem megfelelő raktári felszereltség miatt ezek a feladatok több évtizede elmaradtak – írja az előterjesztés, amit a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen fogadott el a képviselő-testület.

A beadott pályázat 5 millió forint, vissza nem térítendő támogatásról szól.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink