581-en licitáltak Csongrád megyében

[ad 1]

A 2015. december 2-től december 30-ig tartó időszakban lezárult a „Földet a gazdáknak!” program földárverése. Harmincegyedike volt az utolsó nap, amelyen földrészlethez juthattak a licitálók. 

Csongrád megyében 603 helyrajzi szám került meghirdetésre, 15.598.875.000 Ft kikiáltási áron. Az árverési időszakban 373 földrészletet, 13.305.650.000 Ft értékben került új tulajdonoshoz. A meghirdetett 11 284,953 ha területből összesen 8873,5954 ha-t értékesítettek.

A megyei Jobbik többször kifejezte kétségeit a földárverésekkel kapcsolatban. Szerintük Fidesz-közeli emberek jutottak földhöz, illetve aggályosnak tartották, hogy külföldiek is földet szerezhetnek, ami később meg is történt az Orbán-kormány ígérete ellenére.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink