7 millió forintot lopott egy kecskeméti családtól két makói férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás bűntette miatt vádat emelt két makói férfival szemben, akik kecskeméti tippadó társuk közreműködésével előzetesen alaposan feltérképezték a helyszínt és áldozataik szokásait, majd amikor az asszony és a fia korán dolgozni indultak, betörtek a házukba és közel 7 millió forintot loptak el – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a kecskeméti piacon dolgozó vádlott tudta, hogy sütödét üzemeltető ismerősei otthon nagyobb mennyiségű készpénzt tartanak és elhatározta, hogy megszerzi azt. Terveibe beavatta a makói barátját és annak ismerősét, majd mindhárman autóba ültek és elmentek feltérképezni a helyszínt. A kecskeméti férfi azt is tudta, hogy az anya és a fia minden vasárnap kora hajnalban elmennek otthonról, így üres a ház.

A két makói férfi következő héten szombaton az esti órákban kecskeméti társuk jelzésére megjelent a sértettek háza közelében lévő erdősávnál és hajnalig az autóban ülve vártak a sértettek távozására. Ezután egyikük a helyszínt figyeléssel biztosította, míg a másik férfi az ablakot benyomva bement a házba és kutatni kezdett. Miután megtalálta, a pénzzel teli nejlon zacskókat és borítékokat az ablakon keresztül kiadta kint várakozó társának.

Tévesen azt feltételezték, hogy a szomszédos ház az asszony fiáé, ezért oda is be akartak törni, azonban nem sikerült bejutniuk.

A betörők az asszonytól 3,4 millió, a fiától 3,3 millió forintot zsákmányoltak, amiből tippadó társuknak 500 ezer forintot adtak, a többit elosztották egymás között. Egyikük utólag, a nyomozás során 1 millió forintot megfizetett az asszonynak.

Az ügyészség mindhárom férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, ezért a többszörös és különös visszaeső vádlottal szemben fegyház-, társaival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink