Van egy új kotrógépe a makói önkormányzatnak

Mostmár lehet, hogy egy nagyobb eső után nem fog állni a víz a csatornákban. A gép beszerzéséről Varga Ferenc, önkormányzati képviselő, városüzemeltetési tanácsnok számolt be.

Varga Ferenc azt közölte csütörtök délután: az önkormányzat a városüzemeltetési feladatok hatékonyabb és gyorsabb ellátása érdekében átvette a második munkagépet, mely már munkába is állt. – A munkagép felszereltsége lehetővé teszi a városi csapadék csatornák kotrását, karbantartását. A már előzetesen birtokba vett áteresz és zárt csapadékcsatorna tisztító munkagéppel kiegészülve alkalmas a gépcsoport a városi csapadékrendszer hosszú távú karbantartására és állagmegóvására – írta a tanácsnok.

A csapadékvíz elvezetők állapota minden évben probléma. Egy szakértői elemzés már 2015-ben (!) felhívta a figyelmet a makói csapadékvíz csatornák állapotára és a felújítás szükségességére. Ennek ellenére minden évben váratlanul érik a viharok a várost.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Élő fákat vágtak ki Gerizdesen

A Soproni utcában (is) élő fákat vágnak ki az utcán – tájékoztatta a Makói Csípőst egyik olvasónk. A kérdésére, miszerint a háztulajdonos tud-e róla azt válaszolták: nem tudják ki a gazda, de nekik van egy listájuk. Ez közterület és kivágják a fákat.

Tovább olvasom »