📺 📷 70 gimnazista kapott zöld gombot Makón

A hagyományokhoz híven gombavatót tartottak a Makói József Attila Gimnáziumban, ahol a végzős diákokat köszöntötték. A pénteki esten 70 tanuló kapott zöld gombot, három osztályból.

Köszöntőjében Oroszné Kopányi Katalin intézményvezető azt emelte ki: ez az iskola legrangosabb ünnepsége és minden évben külön készülnek a gombok. Ezek egyediek és az egykori diákok évtizedekig őrzik. A dekoráció, a díszlet mindig valami motívum köré szerveződik, ez idén az ,,út„. Oroszné kifejetette, ez összeköt embereket és el tudunk indulni valahova rajta és megérkezni.

A gimnáziumban hagyomány, hogy a bálon zöld gombot kapnak a végzősök, az érettségi után pedig sárgát. Most először átmenettel jelent meg a gomb a meghívóban.- A tanulók az útjuk végén válaszúthoz érkeznek. Az eddigi út egyenesen vezette őket az iskolában, ami egy lelki utazás, fejlődés is volt – fejtette ki az intézményvezető.

Az ,,A” osztály osztályfőnöke Kiss Ferenc, a ,,B”-seké Dr. Palotás György, a ,,C”-t pedig Szilágyi Judit vezeti. Ez kettő 4, és egy 8 évfolyamos osztály. Oroszné azt kívánta, a végzősök példaértékű életpályát járjanak be, olyat, amelyek a nemrég bemutatott, kiemelkedő egykori diákjaikat bemutató könyvünkben szerepelnek.

A Makói Csípős Facebook oldalára még töltöttünk fel fotókat a gombavatóról:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink