Novák Katalin és Varga Judit is lemondott

Rendkívüli bejelentést tett szombaton kora este Novák Katalin. Az egy hete kirobbant visszás kegyelmi ügy következtében hiteltelenné vált köztársasági elnök bejelentette lemondását.

Az államfő az M1 pártállami csatorna rendkívüli adásában jelentette be lemondását. Ezt egyébként megelőlegezte, amikor Orbán Viktor csütörtök este alkotmánymódosítást kezdeményezett, melynek lényege, hogy a köztársasági elnök se adhasson kegyelmet olyan elítélt bűnelkövetőnek, akik kiskorúak sérelmére követett el bűncselekményeket. Novák Katalin ez után még úgy fogalmazott, hogy „örömmel fogja aláírni” az az alaptörvény-módosítást. Nem fogja.

Novák Katalin azt mondta, hibázott, és bocsánatot kért azoktól, akik úgy érzik, hogy megbántotta őket.

,,A kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy kételyeket ébresszen. Itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki gyermekeket bántalmaz. A gyermekek védelme közös felelősségünk. Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állok ki mellette. Államfőként ma utoljára szólok önökhöz, lemondok a köztársasági elnöki tisztségről”

– fogalmazott.

A bocsánatkérés után a Fidesz bukott köztársasági elnöke csukott szemmel elkezdte a Miatyánkot mormolni. Novák 2022 óta töltötte be a köztársasági elnöki posztot.

Varga Judit is visszavonul a közélettől

A pedofil bűntárs kegyelmi ügyében még igazságügyi miniszterként szintén felelős Varga Judit is lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról, aki távozik a politikából.

Visszavonulok a közélettől, lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról és az EP-lista vezetéséről is” – jelentette be Facebook-oldalán Varga Judit pár perccel azután, hogy Novák Katalin lemondott a köztársasági elnöki posztról.

Az elnök döntésének ellenjegyzéséért a politikai felelősséget vállalom

– mondta.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »