9 éve tart prevenciós előadásokat Drimba Tibor

2013-ban a hódmezővásárhelyi Eötvös József iskolában volt az első előadása, a napokban ismét ott beszélgethetett a gyerekekkel Drimba Tibor, büntetés végrehajtási főtörzsőrmester, jelenleg Maroslele polgármestere.

Bejegyzésében felidézte: 2013-ban egy baráti társaságban beszélgettek a fiatal korban jelenlévő káros szenvedélyekről. Abban is egyetértettek, hogy a prevenció mennyire fontos. Akkor még a büntetés-végrehajtásban dolgozott és látta, hogy milyen fiatal korban kapcsolatba kerülnek ezekkel a szerekkel, hallotta a tárgyalásokon a lecsúszásuk körülményeit és hogyan ment tönkre családjuk és az életük.

,,Úgy döntöttem beszélgetek velük, adjunk egy esélyt. Nekik is… A napokban ismét ott beszélgethettem gyerekekkel 9 év elteltével, ahol mindez elkezdődött! Akkor és most is fontosnak tartotta az intézmény”

– írta Drimba.

A kilenc év alatt több száz helyszínen, több ezer diákkal és felnőttel találkozott. Később csatlakozott a Szegedi Fegyház és Börtön, támogatásra lelt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, Véghseő Henriett, a makói önkormányzat, valamint a Makói Rendőrkapitányság által. Filmrendezők, a sajtó képviselői és civil szervezetek is támogatták.

Készült egy egyórás anyag is, mely azt még hitelesebbé és érthetőbbé tette az előadáson elmondottakat. Megköszönte mindenkinek, akik egy picit is hozzájárultak ahhoz, hogy ez ennyi éven keresztül működjön. Reméli, még hosszú évekig így is lesz, rajta nem múlik.

(Fotók: Drimba Tibor/Facebook)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »