9 éve tart prevenciós előadásokat Drimba Tibor

2013-ban a hódmezővásárhelyi Eötvös József iskolában volt az első előadása, a napokban ismét ott beszélgethetett a gyerekekkel Drimba Tibor, büntetés végrehajtási főtörzsőrmester, jelenleg Maroslele polgármestere.

Bejegyzésében felidézte: 2013-ban egy baráti társaságban beszélgettek a fiatal korban jelenlévő káros szenvedélyekről. Abban is egyetértettek, hogy a prevenció mennyire fontos. Akkor még a büntetés-végrehajtásban dolgozott és látta, hogy milyen fiatal korban kapcsolatba kerülnek ezekkel a szerekkel, hallotta a tárgyalásokon a lecsúszásuk körülményeit és hogyan ment tönkre családjuk és az életük.

,,Úgy döntöttem beszélgetek velük, adjunk egy esélyt. Nekik is… A napokban ismét ott beszélgethettem gyerekekkel 9 év elteltével, ahol mindez elkezdődött! Akkor és most is fontosnak tartotta az intézmény”

– írta Drimba.

A kilenc év alatt több száz helyszínen, több ezer diákkal és felnőttel találkozott. Később csatlakozott a Szegedi Fegyház és Börtön, támogatásra lelt Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, Véghseő Henriett, a makói önkormányzat, valamint a Makói Rendőrkapitányság által. Filmrendezők, a sajtó képviselői és civil szervezetek is támogatták.

Készült egy egyórás anyag is, mely azt még hitelesebbé és érthetőbbé tette az előadáson elmondottakat. Megköszönte mindenkinek, akik egy picit is hozzájárultak ahhoz, hogy ez ennyi éven keresztül működjön. Reméli, még hosszú évekig így is lesz, rajta nem múlik.

(Fotók: Drimba Tibor/Facebook)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »