105 millió forint önerőt kell Makónak adni a Hagymatikum bővítéséhez

Máshogy valósul meg a jelenleg már épülő nyári öltöző. A tervek elkészítése, átalakítása bruttó 105 millió forintból valósul meg. A költségvetés általános tartalékából biztosítják.

A hétfői rendkívüli testületi ülés anyaga szerint, amikor 2018-ban külön szedték az uszoda és a hiányzó részek megépítését, a négy évszakos öltöző kikerült a tervekből. A 2020-as üzleti évben kirajzolódott, hogy a nyári szezonban magas, máskor jóval kisebb létszámú vendég időbeli egyenlítése és a covid-járvány miatt az öltözéshez nagyobb légtér és távolságtartás biztosítására figyelemmel kell lenni. Ezek leggazdaságosabb a nyári öltöző fűthetővé alakításával, azaz téliesítésével oldható meg – olvasható az előterjesztésben.

A téliesítés által lehet a hidegebb időszakban is használni az öltözőt, így lesz gazdaságosabb a működés és nagyobb távolságtartás lesz a vendégek között.

Az előterjesztésben olvasható, az építkezés előrehaladását figyelembe véve van még lehetőség a betervezett 380 fő kiszolgálására alkalmas nyári öltöző alakítására.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink