Fogadóóra: Gáspár Sándor

Egy év telt el a helyhatósági választások óta. Portálunk évértékelőt tart, melyben a képviselők mondhatják el véleményüket. Sorozatunk második részében Gáspár Sándor (MSZP) gondolatait olvashatják. 

95138006
Az előző ciklusban is képviselő volt. Hogyan folytatta a munkát, milyen teendők maradtak 2014-re? 2015-ben milyen ügyekben keresték a lakók, mit sikerült elintézni?

2013-ban kezdődött a szennyvízcsatornázás a Vertán-telep nagyobb részén. Ebből maradt el nem kevés javítás, pl. az Ardics után a szennyvízakna környéke be van süllyedve. Elég veszélyes, mert a Kiszombor felől jövő külföldiek Maroslele fele mennek fel az autópályára. Az útjavításból is maradtak hibák és a járdából is. Bár a műszaki osztály már elég sok járdát megcsinált, de maradt még. Szépen megcsinálták az Apaffy utcán a kerékpárutat, mert a bekötéseknél eléggé meg volt süllyedve. A Vörösmarty utcán kicsit keskenyre csinálták a vízlefolyót, mert befelé folyik a víz az udvarba és a kerítés tövére. Oda egy akna kellett volna, de arrébb vitték egy másik házhoz. Hellyel-közzel vannak elmaradt dolgok mind a három területben – út, szennyvíz, járda. Szépen megcsinálták a Hóvirág és az Almási utca közötti kis-közt. A Juhász Gyula-tér is rendben van, a Kassai és a Szép utcai játszóteret is rendbe rakták, de még alakítani kell rajta. Nyáron a kaszálás, virágosítás elmaradt, az ároktisztítás félbemaradt tavasszal, remélem az ősszel azért folytatódik.

Többségi testület van. Milyen együtt dolgozni a jobboldallal és a baloldali képviselőkkel?

Gondom úgy nincs a képviselőtársaimmal. Az eltelt több mint harminc évben mindig arra törekedtem, hogy a társaimmal és az önkormányzati dolgozókkal jó legyen a kapcsolat. Vannak eltérések, de arra törekszem, hogy megértsük egymást, segítsük. Tudomásul kell venni, hogy a nyolc választókörzetből egy az enyém, de van még rajtam kívül hét.

Lassan itt az év vége. Milyen feladatok vannak még hátra?

A polgármester-asszonynak február végén adtam be egy öt éves tervet. Ebben szerepel járda- csapadékvíz elvezető rekonstrukció, ahol nincs ott kialakítani. A Kassai utcai óvodában nyílászárócserére lenne szükség és fűtés korszerűsítésre, a rendelőnél parkoló építése vagy a Véradó Állomás rendelővé alakítása. Fel kellene újítani a Juhász Gyula játszóteret, az Ardics-Czuczor sarkon lévő kis teret kellene felújítani. A Szép-Almási sarkon van egy ház, azt meg kellene venni és lebontani, mert ott ha a busz fordul, a másik oldalt meg kell állni, olyan szűk a kereszteződés. Van ahol egyáltalán nincs mederburkolat az árkokban, azt ki kellene alakítani. A lakókkal elég sokat beszéltem. Egyik nagy gondjuk, hogy pl. a kórház háza mögött szépen le van kaszálva, de az árok nincs kitakarítva, ugyanígy a Szép és az Ardics utcán, valamint az állat-utcákon, ahol már dugulások is jelentkeznek.


Az évértékelő első részét, mely dr. Török Miklóssal (DK) készült, ittolvashatják.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink