Fogadóóra: Gáspár Sándor

Egy év telt el a helyhatósági választások óta. Portálunk évértékelőt tart, melyben a képviselők mondhatják el véleményüket. Sorozatunk második részében Gáspár Sándor (MSZP) gondolatait olvashatják. 

95138006
Az előző ciklusban is képviselő volt. Hogyan folytatta a munkát, milyen teendők maradtak 2014-re? 2015-ben milyen ügyekben keresték a lakók, mit sikerült elintézni?

2013-ban kezdődött a szennyvízcsatornázás a Vertán-telep nagyobb részén. Ebből maradt el nem kevés javítás, pl. az Ardics után a szennyvízakna környéke be van süllyedve. Elég veszélyes, mert a Kiszombor felől jövő külföldiek Maroslele fele mennek fel az autópályára. Az útjavításból is maradtak hibák és a járdából is. Bár a műszaki osztály már elég sok járdát megcsinált, de maradt még. Szépen megcsinálták az Apaffy utcán a kerékpárutat, mert a bekötéseknél eléggé meg volt süllyedve. A Vörösmarty utcán kicsit keskenyre csinálták a vízlefolyót, mert befelé folyik a víz az udvarba és a kerítés tövére. Oda egy akna kellett volna, de arrébb vitték egy másik házhoz. Hellyel-közzel vannak elmaradt dolgok mind a három területben – út, szennyvíz, járda. Szépen megcsinálták a Hóvirág és az Almási utca közötti kis-közt. A Juhász Gyula-tér is rendben van, a Kassai és a Szép utcai játszóteret is rendbe rakták, de még alakítani kell rajta. Nyáron a kaszálás, virágosítás elmaradt, az ároktisztítás félbemaradt tavasszal, remélem az ősszel azért folytatódik.

Többségi testület van. Milyen együtt dolgozni a jobboldallal és a baloldali képviselőkkel?

Gondom úgy nincs a képviselőtársaimmal. Az eltelt több mint harminc évben mindig arra törekedtem, hogy a társaimmal és az önkormányzati dolgozókkal jó legyen a kapcsolat. Vannak eltérések, de arra törekszem, hogy megértsük egymást, segítsük. Tudomásul kell venni, hogy a nyolc választókörzetből egy az enyém, de van még rajtam kívül hét.

Lassan itt az év vége. Milyen feladatok vannak még hátra?

A polgármester-asszonynak február végén adtam be egy öt éves tervet. Ebben szerepel járda- csapadékvíz elvezető rekonstrukció, ahol nincs ott kialakítani. A Kassai utcai óvodában nyílászárócserére lenne szükség és fűtés korszerűsítésre, a rendelőnél parkoló építése vagy a Véradó Állomás rendelővé alakítása. Fel kellene újítani a Juhász Gyula játszóteret, az Ardics-Czuczor sarkon lévő kis teret kellene felújítani. A Szép-Almási sarkon van egy ház, azt meg kellene venni és lebontani, mert ott ha a busz fordul, a másik oldalt meg kell állni, olyan szűk a kereszteződés. Van ahol egyáltalán nincs mederburkolat az árkokban, azt ki kellene alakítani. A lakókkal elég sokat beszéltem. Egyik nagy gondjuk, hogy pl. a kórház háza mögött szépen le van kaszálva, de az árok nincs kitakarítva, ugyanígy a Szép és az Ardics utcán, valamint az állat-utcákon, ahol már dugulások is jelentkeznek.


Az évértékelő első részét, mely dr. Török Miklóssal (DK) készült, ittolvashatják.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink