Makovecz Imre előtt tisztelegnek

Idén lenne nyolcvan éves a Kossuth-díjas építész, Makovecz Imre. Munkássága előtt idén is a Héttorony Fesztivállal tisztelegnek, melynek makói programjait péntek este rendezték meg. 

75538834 24325635

Fényfestészet a Hagymaházon, kiállítás a Szent-Mihály templom tervrajzairól, világzenei koncert a Cimbaliband együttessel, ahol a gödöllői táncegyüttes működött közre – ezek voltak a fesztivál makói programjai. A fesztivál arculatát négy éve újították meg, ehhez hozzájárult Makovecz halála is. – Ez egy tisztelgés az életműve előtt és figyelemfelhívás arra, hogy be kell lakni ezeket a tereket, éltetni kell és meg kell építeni ami még nincs kész – árulta el Horváth László, a fesztivál egyik szervezője.

21350702

Makovecz Imre munkája igazi színfolt, a világ tíz legjelentősebb építésze között tartják számon. A Kárpát-medencében rengeteg ő általa tervezett épület található. – Keressük a partnereket a szervezésben, Makó ilyen szempontból vevő rá. Valójában ez egy szellemi fesztivál, ahol kérdéseket teszünk fel, gondolkozunk – tudtuk meg a szervezőtől.

A fesztivál november 5-20-ig tart, ez idő alatt lesznek még programok Budapesten, Tiszapéterfalván, Kolozsváron, Lendván, Jászapátin és Kakasdon.


Makón számos épület, tér őrzi Makovecz Imre munkáját: Búza utca bölcsőde, Hagymaház, Sportcsarnok, a főtér rekonstrukciója, Kossuth szobor környezetének rekonstrukciója, tanuszoda, Kálvin téri iskola, Hagymatikum, autóbusz pályaudvar, Közhivatalok háza, Zenepavilon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink