Nagysebességű internetet kap közel négyszáz iskola

100 megabites internettel látnak el sok száz magyarországi iskolát, több mint egymilliárd forintért. A makói kistérségben négy intézmény érintett.

Több száz iskola kap szélessávú internetelérést, jelent meg a hétfői Közbeszerzési Értesítőben. Az összesen 375 közoktatási intézményről szóló tendert a T-Systems Magyarország Zrt. és az Antenna Hungária Zrt. nyerték meg, több mint 1,3 milliárd forinttal.

A nyílt közbeszerzést a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet írta ki, és a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást kínáló ajánlat lett a nyertes.

A nyertesnek általa kiépített mikrohullámú berendezésekkel kell másodpercenként 100 megabites kapcsolatot telepítenie. A nyertes ajánlattevő jótállási ideje 5 év, a felszerelt eszközök az ajánlatkérő tulajdonába kerülnek.

A kistérségből a földeáki Návay Lajos Általános Iskola mindkét épülete (alsó-felső tagozat), a Maroslelei Általános Iskola, a makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium és az apátfalvi Dózsa György Általános Iskola kap Internetet.

Az iskolákon túl az egész országban elterjed a szélessávú internetelérés

A Digitális Magyarország nevű tervezet részeként 2018-ra egymillió háztartás kell hogy hozzáférjen a minimum 30 megabites hálózathoz.

Ez egybevág az Európai Unió azon törekvésével, miszerint 2020-ra a tagországoknak mindenhol biztosítaniuk kell ezt a minimum sebességet.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

50 éve hunyt el Szécsi Pál, magyar énekes, előadóművész, dalszerző, dalszövegíró.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink