? A nap témája: Karácsony előtt jön a dupla családi pótlék

Jól jön a plusz pénz, de januárban éppen a legszegényebb családok kerülhetnek ezért nehéz helyzetbe.

A korábbi évekhez hasonlóan decemberben dupla családi pótlékot kapnak az arra jogosultak, mivel a januári támogatást még karácsony előtt kifizeti nekik az állam – hangzott el az RTL Híradójában. Az ünnep előtt sok helyen jól jön a plusz pénz, de januárban éppen a legszegényebb családok kerülhetnek ezért nehéz helyzetbe. Egy háromgyerekes családnál a támogatás összege 48 ezer forint.

 

Az előrehozott kifizetés kényes téma, hiszen a leginkább rászorulók számára természetesen segítség, hogy karácsony előtt megkapják a januári pénzt is, de számukra a következő hónap emiatt különösen kínkeserves szokott lenni.

A családi pótlék összege egyébként 2008. január elseje óta változatlan.

A kormány ugyanis 2010 óta többféle családtámogatási eszközt is bevezetett, de a családi pótlék összegét nem emelte, így annak vásárlóértéke drasztikusan csökkent az elmúlt 11 évben. A családi pótlék összege jelenleg egy gyermek esetén 12.200 forint, amely kicsit magasabb abban az esetben, ha a fiatalkorút egyedülálló szülő neveli. Akkor is több pénz jár, ha a gyerek sérült (tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek), bár az ilyenkor járó 23.300 forint túl sok mindenre nem elegendő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink