📺 A nap témája: Karácsony előtt jön a dupla családi pótlék

Jól jön a plusz pénz, de januárban éppen a legszegényebb családok kerülhetnek ezért nehéz helyzetbe.

A korábbi évekhez hasonlóan decemberben dupla családi pótlékot kapnak az arra jogosultak, mivel a januári támogatást még karácsony előtt kifizeti nekik az állam – hangzott el az RTL Híradójában. Az ünnep előtt sok helyen jól jön a plusz pénz, de januárban éppen a legszegényebb családok kerülhetnek ezért nehéz helyzetbe. Egy háromgyerekes családnál a támogatás összege 48 ezer forint.

 

Az előrehozott kifizetés kényes téma, hiszen a leginkább rászorulók számára természetesen segítség, hogy karácsony előtt megkapják a januári pénzt is, de számukra a következő hónap emiatt különösen kínkeserves szokott lenni.

A családi pótlék összege egyébként 2008. január elseje óta változatlan.

A kormány ugyanis 2010 óta többféle családtámogatási eszközt is bevezetett, de a családi pótlék összegét nem emelte, így annak vásárlóértéke drasztikusan csökkent az elmúlt 11 évben. A családi pótlék összege jelenleg egy gyermek esetén 12.200 forint, amely kicsit magasabb abban az esetben, ha a fiatalkorút egyedülálló szülő neveli. Akkor is több pénz jár, ha a gyerek sérült (tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek), bár az ilyenkor járó 23.300 forint túl sok mindenre nem elegendő.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több órás a várakozás Röszkén és Csanádpalotán

A Röszke autópálya-határátkelőhely mellett, megnövekedett a várakozási idő a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely belépő oldalán is a személyforgalomban. Célszerű a közúti átkelőket igénybe venni – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink