Március végére javítják ki az óvoda tetejét, amire rádőlt egy nyárfa

A hódmezővásárhelyi épületre egy vihar egy nyárfát döntött. Megsérült az intézmény teteje, az ágak több ponton átszúrták a víz- és hőszigetelő réteget, egy helyen a nem teherhordó funkciót ellátó betonelem is károsodott. Bár az intézmény egyházi fenntartásban van, a vásárhelyi önkormányzat az első pillanattól minden segítséget megadott a helyreállítás terén. Az esemény után a tető szigetelése átmeneti javítást kapott, a homlokzat sérülését statikus vizsgálta meg.

A helyreállítás január 8-án kezdődött meg. A kivitelező cég szakemberi ideiglenes dúcolatot építettek ki. Eltávolították a roncsolódott hőszigetelő elemeket, megkezdték annak a résznek a feltárást, ahol a homlokzat a legnagyobb erejű becsapódást szenvedte el. Itt rétegről-rétegre távolítják el a szigetelést és a mögé épített kéregrétegeket.

Ezzel a folyamattal lehet valós képet kapni arról, hogy a belső rétegek milyen mértékben károsodtak, illetve azt, hogy a teherhordó elemet érintett-e a becsapódás. Jelenleg a feltárás zajlik, melyet egy újabb statikai vizsgálat fog követni. A helyreállítás végső dátuma 2020. március 31. Az érintett csoportszoba, az oldalsó bejárat és az udvar ezen szakasza egyelőre nem használható.

(hodmezovasarhely.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink