? Cigi a plafonban, a lépcső alatt, de még az üdítős dobozokban is

A pénzügyőrök két szerb busz ellenőrzésekor 720 doboz adózatlan cigarettát és 16 liter alkoholt találtak Röszkén.

Egy Szerbiából Németországba tartó buszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és utasaik nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A nyilatkozattal szemben, a szigorított ellenőrzésen a pénzügyőrök arra lettek figyelmesek, hogy a jármű plafonjának paneljeit elmozgatták. Rövid kutatás után a plafonból, a sofőröknél lévő gyári tároló rekeszből, az utastér padozata alól és a járművezetők személyes csomagjaiból összesen 430 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Lucky Strike, Winston, Davidoff, Camel) adózatlan cigarettát és 16 liter ismeretlen eredetű alkoholt pakoltak ki a pénzügyőrök.

A három szerb sofőr a dohányterméket és alkoholt magáénak vallotta.

 

A következő, szintén Németországba tartó szerb busz sofőrjei sem jártak jobban. A jármű hátsó lépcsői alatt kialakított rejtekhelyen, üdítős dobozokba gondosan becsomagolva összesen 290 doboz különböző márkájú (L&M, Marlboro, Davidoff, Lucky Strike) adózatlan dohányt találtak a pénzügyőrök.

A két ügyben a több mint egymillió forint értékű adózatlan füstölnivalót és alkoholt lefoglalták. A kiszabott 2,5 millió forint bírság mellett költségvetési csalás miatt mindkét esetben feljelentést tettek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »