Az ősszel visszalépett független polgármesterjelölt vezeti majd az összevont városi céget

Ismert: dr. Ember Alex oldalunknak megerősítette az indulását a választáson, majd a helyi Fidesz és médiája elkezdte mocskolni. A polgármesterjelölt végül visszalépett és még szeptember 25-én egy olyan tanulmányt készített el az önkormányzat megbízásával, ami a városi cégeket egy holdingba, egy központi gazdasági társaságba terelné be.  A szerdai testületi ülésen kiderült az is, hogy ő fogja vezetni az összevont céget.

Az egyesülésről szóló előterjesztést sürgőséggel vették fel a szerdai ülés napirendi pontjai közé. Az átszervezés érinti a Városgazdálkodási Nkft.-t, a Kulturális-Közművelődési Nkft.-t., a Városi Televízió Nkft.-t, a Városfejlesztő Kft.-t és a Gyógyfürdő Zrt.-t. Az új gazdasági társaság neve Makói Szolgáltató Zrt. lesz és 2020. június 1-i hatállyal jön létre.

Vezető tisztségviselő dr. Ember Alex lesz, aki 5 év határozott időtartamra, a minimálbér hétszeresében meghatározott összeget kap – ha valóban 100 millió forintos megtakarítás keletkezik az összevonás által.

Az átalakuláshoz szükséges teljes dokumentáció és terv 2020. március 18-ig kerül a képviselő-testület elé.

Az öt fős felügyelőbizottságba makóiakat bíztak meg, külön díjazás nélkül: Kószó Ferencnét, Juhászné Rácz Zitát, dr. Ábrahám Juditot, Papós Andrást és dr. Bartha Béláné dr. Farkas Margitot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink