Az ősszel visszalépett független polgármesterjelölt vezeti majd az összevont városi céget

Ismert: dr. Ember Alex oldalunknak megerősítette az indulását a választáson, majd a helyi Fidesz és médiája elkezdte mocskolni. A polgármesterjelölt végül visszalépett és még szeptember 25-én egy olyan tanulmányt készített el az önkormányzat megbízásával, ami a városi cégeket egy holdingba, egy központi gazdasági társaságba terelné be.  A szerdai testületi ülésen kiderült az is, hogy ő fogja vezetni az összevont céget.

Az egyesülésről szóló előterjesztést sürgőséggel vették fel a szerdai ülés napirendi pontjai közé. Az átszervezés érinti a Városgazdálkodási Nkft.-t, a Kulturális-Közművelődési Nkft.-t., a Városi Televízió Nkft.-t, a Városfejlesztő Kft.-t és a Gyógyfürdő Zrt.-t. Az új gazdasági társaság neve Makói Szolgáltató Zrt. lesz és 2020. június 1-i hatállyal jön létre.

Vezető tisztségviselő dr. Ember Alex lesz, aki 5 év határozott időtartamra, a minimálbér hétszeresében meghatározott összeget kap – ha valóban 100 millió forintos megtakarítás keletkezik az összevonás által.

Az átalakuláshoz szükséges teljes dokumentáció és terv 2020. március 18-ig kerül a képviselő-testület elé.

Az öt fős felügyelőbizottságba makóiakat bíztak meg, külön díjazás nélkül: Kószó Ferencnét, Juhászné Rácz Zitát, dr. Ábrahám Juditot, Papós Andrást és dr. Bartha Béláné dr. Farkas Margitot.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink