A Mindenki Magyarországa Mozgalom széles együttműködést és új választási törvényt szorgalmaz

Szombaton tartotta kongresszusát a Mindenki Magyarországa Mozgalom Budapesten.

A rendezvényen elhangzott: 2022 ellenzéki győzelmének feltétele az összefogás és a közös program, a nemzeti minimum megfogalmazása. További feltétel, hogy előválasztást tartsanak az egyéni választókörzetekben, hogy megtalálhassák mindenhol a legjobb jelölteket. Kicsit lassú az ellenzék tanulási folyamata, de az önkormányzati választás megmutatta, hogy működhet az együttműködés. Ha megtörténtik NER leváltása, le kell nyesegetni az alkotmány vadhajtásait, meg kell változtatni a pártfinanszírozás rendszerét, a független intézmények függetlenségét vissza kell adni.

A legnagyobb változtatást viszont a választótörvény igényli, lehetőség szerint vissza kellene állítani a kétfordulós rendszert.

Oktatás, egészségügy, nyugdíjrendszer, államigazgatás – ezeken a területeken alakítanak ki első körben széles körű együttműködést és alkotnak stratégiát a széles körű együttműködés keretében.

A kongresszusról a Magyar Hang beszámolóját itt lehet elolvasni.

(Fotó: Magyar Hang)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »