124 ágyat biztosan fel kell szabadítani vasárnapig a makói kórházban

Vasárnapig 32.924 kórházi ágyat kell szabaddá tenni országszerte, hogy fogadni tudják a koronavírusos betegeket. Számításaink szerint Makón ez 124 ágyszámot jelent.

Április 19-ig összesen 32 924 kórházi ágyat kell szabaddá tenni, hogy fogadni tudják a koronavírusos betegeket a tömeges megbetegedések időszakában, ez a kórházi kapacitások 50 százaléka – írja a központi tájékoztató honlap. Ez csak az első ütem, a második szakaszban ugyanis ezt az arányt 60 százalékra, 39 498 szabad ágyra kell emelni.

A honlapon az is olvasható, a kórházakra kvótákat szabtak, de azokat megyén belül átcsoportosíthatják.

Hozzáteszik:

,,mindez tehát nem jelenti azt, hogy az összes egyéb beteget hazaküldenék a kórházakból. Arról, hogy melyik beteget lehet hazaküldeni és melyiket nem, a kezelő orvos illetve orvosi konzílium dönt szakmai protokoll szerint.”

A 2018-as kórházi ágyszám- és betegforgalmi kimutatás szerint a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményben 591 aktív és krónikus ágy van. Így első körben 295-300 ágyat kell felszabadítani a két tagkórházban összesen.

Dr. Kallai Árpád főigazgató 2019 novemberi beszámolója szerint 248 aktív és krónikus ágy van a makói kórházban. Ennek az 50 százaléka 124, a 60 százaléka 148.

Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) tegnapi online tájékoztatóján így fogalmazott a makói kórház kapcsán:

,,mindenazon osztályátszervezési intézkedéseket, amelyeket elrendeltek, ezeket teljesítették, megfelelő létszámú ágyaknak a kialakítására sor került.”

A kórház, tájékoztatásra létrehozott weboldala napok óta nem tett közzé új bejegyzést, így az ágyszámok felszabadításáról sem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink