Sikeres volt a Szirbik Miklós Egyesület gyűjtése

A makói Szirbik Miklós Egyesület a járványügyi helyzet miatt, 2020 áprilisában hirdetett tagjai között gyűjtést az egészségügyi dolgozók javára. A sikeres akció keretében közel 70 000 forint gyűlt össze, és nem csak a tagság köréből. Külön kiemelendő Botlik Anita egyesületi tag és önkormányzati képviselő, illetve dr. Halmágyi Mária nagyobb összegű adománya – tájékoztatta oldalunkat az egyesület.

A befolyt összegből az elnökség döntése alapján két Makó Anno kéziratot szereztünk be. Ebből a tételből a kiadvány szerkesztője védőmaszkokat és gumikesztyűket vásárolt és adott át dr. Nagy Jenőnek, a makói kórház mb. telephelyi igazgató főorvosának.

Az egyesület az egyik kéziratot a makói levéltárnak adja át megőrzésre, a másikat jótékonysági célra fogja felhasználni. Egy kézirat dr. Halmágyi Máriához került, akinek a kérésére azt a makói múzeumban fogjuk elhelyezni. Így a lokálpatriotizmus ápolásában fontos szerepet betöltő kiadványsorozat két kézirata is helyi közgyűjteményben marad.

Az egyesület tagjainak adományából még fertőtlenítőszereket is vásároltunk és adtunk át dr. Nagy Jenőnek 2020. április 20-án.

Az egyesület ezzel a megmozdulásával próbált segíteni a lakosságért küzdő egészségügyi dolgozóknak. A Szirbik Miklós Egyesület elnöksége és minden tagja nevében tisztelettel kívánunk munkájukhoz sikert és jó egészséget!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink