54 fő van hatósági karanténban Hódmezővásárhelyen

A hódmezővásárhelyi operatív stáb ma is összegyűlt. Az ott elhangzottakat osztotta meg a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

  • A rendőrség munkatársai tájékoztattak, hogy jelenleg 54 fő van hatósági karanténban Hódmezővásárhelyen.
  • A kijárási korlátozás megszegése miatt 138 esetben figyelmeztetésben részesítettek lakosokat, míg 5 esetben szabálysértési feljelentés történt.
  • A piac működését új rendelet határozza majd meg, eszerint hétköznapokon is érvényesek a vasárnap bevezetett idősávok; a 65 év felettiek 9.00-11.00 között látogathatják a piacot, a 65 évnél fiatalabbak pedig 6.00-9.00 valamint 11.00-től amíg a piac tart.
  • Az önkormányzat által a hajléktalanszállónak felajánlott konténer-szállót kizárólag izolációs célra használják majd.
    A Kapcsolat-központ által működtetett Kovács-Küry Időskorúak Otthonába 10-14 időst engedtek haza a kórházból.
  • Továbbra is kapják a különböző cégek és magánszemélyek felajánlásait, maszkot, fertőtlenítőszert, ezt hálásan köszönik.
  • Folytatódik az önkormányzat részéről a rászorulók segítése, eddig az önkormányzattól 40 család kapott élelmiszer-csomagot, további 19 csomagot osztott ki a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, Gyöngyösi Ferenc képviselő 30 családnak osztott saját készítésű segélycsomagot, dr. Kis Andrea alpolgármester 24 csomagot osztott ki rászoruló családoknak ebben a hónapban, Dr. Berényi Károly alpolgármester szintén személyesen állított össze és osztott ki 18 családnak élelmiszercsomagot. Horváth Zoltán és Galambos Kornélné Katalin rászoruló családoknak, időseknek vittek élelmiszercsomagokat. A segítő akcióba amúgy minden települési képviselő becsatlakozott, sokan a képviselői tiszteletdíjukat ajánlották fel az önkormányzat népjóléti irodájának, tartós élelmiszercsomagok összeállításához, vagy ebből vásárolnak rászoruló embereknek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink